4 lucruri despre Coronavirus pe care trebuie sa le stie bolnavii de cancer

Mar 13, 2020 | Limfoame, News

Societatea pentru Leucemie și Limfom monitorizează îndeaproape focarul de coronavirus (COVID-19), care a avut originea în China și se răspândește în alte țări de pe glob. Ca organizație pentru sănătate, una dintre cele mai înalte priorități ale noastre este bunăstarea pacienților pe care îi deservim – mai ales că mulți pacienți cu cancer de sânge sunt imunocompromiși.

Urmăm cu atenție ghidul centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Deși există o preocupare evidentă chiar acum, încurajăm toate persoanele să urmeze cei patru pași de mai jos pentru a va proteja pe voi și pe cei dragi împotriva gripei și a altor virusuri:

  1. O igienă bună. Aceste acțiuni preventive zilnice ajută la oprirea răspândirii germenilor. Spălați-vă frecvent pe mâini, țineți la îndemână servețele și sprayuri dezinfectante și curățați-vă casa și biroul. Și asigurați-vă că stranutati si tusiti corect. Încurajează-i pe apropiați să practice și ei o igienă bună pentru a-ți limita expunerea la germeni.
  2. Asigurați-vă că sunteți la zi cu vaccinurile. Discutați cu medicul dumneavoastră despre vaccinurile de care aveți nevoie și, de asemenea, întrebați-i dacă cei dragi ar trebui să primească vaccinuri pentru a vă ajuta să vă reduceți riscul de a vă îmbolnăvi. Imunizările sunt deosebit de importante, deoarece tratamentele împotriva cancerului slăbesc sistemul imunitar al organismului. Se recomandă tuturor persoanelor în vârstă de șase luni sau mai mari să primească vaccinul antigripal în fiecare an. Rețineți, pacienții cu cancer ar trebui să facă doar vaccinul injecatbil și nu spray-ul nazal, deoarece spray-ul conține un virus viu.
  3. Dacă dezvoltați simptome, discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă dezvoltați simptome COVID-19, adresați-vă furnizorului dumneavoastră de asistență medicală despre simptomele și călătoria dvs. sau dacă ați intrat în contact cu un pacient infectat cu COVID-19. Conform OMS, simptomele pot apărea în doar două zile sau până la 14 zile după expunere. Printre simptome se numără febra, tusea și dificultăți în respirație.
  4. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți planuri de călătorie. Se recomandă călătorilor să evite călătoriile neesențiale către anumite destinații. Dacă aveți planuri de călătorie viitoare, discutați cu medicul dumneavoastră.

 

Material preluat si tradus de pe www.lls.org.

 

INTERVIU

INFOGRAFIC

VIDEO

Evenimente

June 2021

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1 June
No Events
Events for 2 June
No Events
Events for 3 June
No Events
Events for 4 June
No Events
Events for 5 June
No Events
Events for 6 June
7
8
9
10
11
12
13
Events for 7 June
No Events
Events for 8 June
No Events
Events for 9 June
Events for 10 June
Events for 11 June
Events for 12 June
Events for 13 June
14
15
16
17
18
19
20
Events for 14 June
Events for 15 June
Events for 16 June
Events for 17 June
Events for 18 June
No Events
Events for 19 June
No Events
Events for 20 June
No Events
21
22
23
24
25
26
27
Events for 21 June
No Events
Events for 22 June
No Events
Events for 23 June
No Events
Events for 24 June
No Events
Events for 25 June
No Events
Events for 26 June
No Events
Events for 27 June
No Events
28
29
30
1
2
3
4
Events for 28 June
No Events
Events for 29 June
No Events
Events for 30 June
No Events