După ce, în 2015, ARIL a reușit să doteze secția de hematologie a Spitalului Universitar din București cu un flowcitometru în valoare de circa 200.000 de euro, în 2019 și-a propus să strânga suma de 250.000 de euro pentru achiziționarea unui flowcitometru și a softului necesar pentru analiza datelor, în vederea dotarii laboratorului de hematologie din cadrul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Flowcitometrul este cel mai exact instrument de diagnosticare pentru afecțiunile hematologice maligne și este absolut necesar Institutului Hematologic din Cluj-Napoca.

 

Secția de Hematologie a Institutului Oncologic Cluj-Napoca nu deține un echipament performant necesar imunofenotipării pentru diagnosticarea hemopatiilor maligne și a altor patologii hematologice și imune. Vechiul aparat de imunofenotipare, singurul disponibil în Cluj pentru diagnosticul celor aproximativ 600 de cazuri anuale, nu mai poate fi folosit. Pentru că la fiecare bolnav tipul de tratament este individualizat – în funcție de maladie, vârstă, afecțiuni existente, istoric al bolii și condiție fizică în momentul internării – o diagnosticare corectă și rapidă face diferența între viață si moarte.

Secția de Hematologie a  Institutului Oncologic Cluj-Napoca este centrul de referință hematologic pentru toată regiunea de nord-vest a României, diagnosticând și tratând pacienți din Cluj-Napoca și din județele alăturate, dar și o parte dintre pacienții din Timișoara. O analiză de înaltă performanță, la nivel celular (se analizează câte o celulă pe rând), îi ajută pe pacienți să primească cel mai eficient, țintit, personalizat – optim – tratament. Acest echipament permite o diagnosticare precisă (99% corectitudine) și rapidă (câteva minute) a bolilor oncohematologice, ceea ce poate face diferența între viață și moarte, între un diagnostic corect cu un tratament adecvat, care poate duce la vindecare în proporție de peste 80% dintre cazuri și un diagnostic tardiv sau inexact, care poate duce la un tratament greșit, cu medicamente foarte puternice (citostatice), în majoritatea cazurilor ducând la un deznodământ tragic.

Echipamentul va oferi mai multă acuratețe în estimarea evoluției bolii, anunțând din timp necesitatea unui transplant, putându-se aprecia corect și etapele pe care trebuie sa le urmeze bolnavul în procesul de recuperare. Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi peste 600 de tineri și adulți din toată țara. Beneficiarii indirecți sunt familiile pacienților și cei apropiați acestora. De asemenea, cadrele medicale vor putea acorda mai eficient îngrijire bolnavilor de leucemie.

Conform statisticilor, leucemiile acute reprezintă unele dintre principalele tipuri de malignități diagnosticate în Europa, cu 82274 de cazuri noi și 53773 de decese pe an. Potrivit Ministerului Sănătății, anual sunt diagnosticați în România 1750 de pacienți cu leucemie (leucemii acute și leucemii limfatice cronice) și sunt înregistrate 1168 de decese. În ceea ce privește evoluția clinică a acestor pacienți, 20% nu răspund la chimioterapie, iar 50% recidivează și mor după un răspuns inițial la terapie. Toate aceste cazuri sunt diagnosticate prin flowcitometrie.

Cum puteți ajuta la achiziționarea acestui aparat:

Dăruiește-ți ziua de naștere prin intermediul site-ului Galantom

Donează pe Galantom sau direct în contul asociației deschis la Banca Comercială Română, Ag. Otopeni – RO45RNCB0091140324420001RO07 pe numele „Asociatiei Române Împotriva Leucemiei” cu sediul în Ilfov, str. Calea Bucurestilor, nr.84, Bl 2-1, Sc B, ap 14, Otopeni. Cod fiscal 21062987.

Direcționează 20% din impozitul pe profit al companiei pe care o reprezinți

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit