Pentru prima dată, o terapie de întreținere pentru pacienții cu leucemie mieloidă acută (AML) aflată în remisiune poate îmbunătăți rata de supraviețuire globală. Rezultatele studiului de faza III randomizat, prezentat în cadrul celei de a 61-a întâlnire a ASH 2019 (Societatea Americană de Hematologie), au arătat că azacitidina este un medicament sigur și validează importanța terapiei de menținere în cazul AML.

„Azacitidina administrată oral reprezintă un nou standard terapeutic pentru pacienții cu AML aflată în remisiune”, a declarat autorul studiului, Dr. Andrew H. Wei de la Spitalul Alfred din Melbourne, Australia.

Pe baza rezultatelor obținute din studiul QUAZAR AML-001, Dr. Wei a afirmat că este de așteptat ca această terapie să fie integrată în tratamentul pentru persoanele în vârstă cu AML în remisiune și îi poate ajuta pe aceștia să amâne nevoia de terapie suplimentară pentru AML. În prezent, în perioada post-remisie, după terapia de inducție și consolidare, managementul este fie observarea pacientului, fie transplantul de celule stem, care este complex și pentru care nu toți pacienții sunt eligibili.

Citit articolul integral pe https://raportuldegarda.ro/