Peste 500 copii și părinți din Iași și București au exersat sâmbătă, 15 iunie 2019 alături de voluntarii Interact și specialiștii B. Braun Medical igiena corecta a mâinilor și au verificat ei înșiși procedurile corecte legate de aceasta.

Acțiunile organizate în Palas Mall Iași și Promenada Mall în București sunt parte a campaniei naționale de educare și informare ”Mâini Curate 2019” dezvoltată de B. Braun, care a preluat inițiativa organizării campaniei de conștientizare a igienei corecte de la Organizația Mondială a Sănătății.

B. Braun, împreună împreună cu www.medicalmanager.ro și www.preventiemedicala.ro au implementat această acțiune  în luna iunie în marile orașe din țară.

Spălarea mâinilor este prima dar și una dintre cele mai eficiente metode pentru prevenirea răspândirii germenilor.

Pentru a vă asigura că o faceți corect și eficient urmați cei 5 pași esențiali:

  1. Umeziți-vă mâinile cu apă curată, după care opriți robinetul și aplicați săpun.
  2. Spălați spatele mâinilor, între degete și sub unghii.
  3. Frecați apoi mâinile timp de 20 secunde. În loc de cronomentru puteți cânta ”Happy Birthday” de 2 ori.
  4. Clătiți bine mâinile sub apă curată, de la robinet.
  5. Uscați-vă apoi mâinile utilizând un prosop curat sau hârtie.

 

În cazul în care nu aveți acces la o sursă de apă, puteți folosi cu încredere soluțiile dezinfectante pe bază de alcool, produse cu eficacitate dovedită și foarte ușor de utilizat.

 

Pentru campania ”Mâini Curate” din acest an, partenerii de la B.Braun preiau sloganul din acest an al campaniei inițiate de Organizația Mondială a Sănătății ”Clean Care for All”: ”Mâini curate pentru toți” și îndrăznesc mai mult susținând că: Sănătatea ta și a familiei tale e în mâinile tale!

”Am decis să organizăm aceste acțiuni în locurile publice pentru că igiena mâinilor este importantă pentru fiecare dintre noi, iar implicarea fiecăruia contează! Nu este niciodată prea devreme să învățăm cum să facem corect igiena mâinilor, după cum nu este niciodată prea târziu să corectăm ceea ce facem greșit. Vă așteptăm alături de noi pentru a experimenta cum facem corect igiena mâinilor și pentru a testa apoi rezultatele obținute cu ajutorul unui aparat revoluționar dezvoltat de specialiștii B. Braun, renumita ”Cutie Neagră””, susține Ștefan Petre, OPM Division Manager B.Braun Medical.

Campania susținută de B. Braun Medical, www.medicalmanager.ro și www.preventiemedicala.ro este răspunsul specialiștilor la o serie de sondaje publice care au descoperit, în mod surprinzător, că noțiuni simple de igienă nu sunt cunoscute de mulți dintre români.

Știți, de exemplu că trebuie să ne frecăm mâinile timp de un minut pentru o spălare corectă? Sau că suprafețele cele mai periculoase din punct de vedere al igienei sunt:

  • Chiuveta din bucătărie
  • Mânerul căruțului de la supermarket
  • Diversele butoane și tastaturi
  • Poșeta și portofelul
  • Telefonul mobil

Campania continuă cu întâlnirea organizată la Iulius Mall Timișoara, sâmbătă 22 iunie 2019. Copiii și părinții lor sunt invitați să  vadă prin intermediul unui dispozitiv total inofensiv și a luminii ultraviolete, așa numita ”Cutie Neagră”, cât de bine s-au dezinfectat, să interacționeze și să își demonstreze creativitatea pe tema mâinilor curate.

Vă așteptăm la Iulius Mall Timișoara, sâmbătă 22 iunie 2019, între orele 12.00 – 16.00!

Țineți aproape și păstrați-vă mâinile curate!