Cancerul hematologic poate da complicații grave, în unele cazuri formându-se cheaguri de sânge, în altele, sângerări. Cercetătorii au găsit metode pentru o mai bună prevenire a acestora.

O nouă cercetare daneză aduce în atenție complicațiile grave pe care le sufera fiecare al cincilea pacient cu cancer hematologic, potrivit dr. Kasper Adelborg de la Universitatea Aarhus și Spitalul Universitar din Aarhus, care a studiat cazurile de 32.000 de pacienți cu cancer hematologic între anii 2000-2013. Cancerul hematologic include leucemie, cancer de măduvă osoasă și cancere ale ganglionilor limfatici.

Acesta este un grup larg de pacienți cu experiențe de boală foarte diferite, în funcție de tipul de cancer hematologic. „Unii pacienți prezintă un risc deosebit de a suferi cheaguri de sânge, în timp ce alții au în schimb un risc mai mare de sângerare, cum ar fi hemoragia gastrointestinală”, spune Adelborg, adăugând că aceste concluzii pot fi utilizate pentru o mai bună prevenire și tratament individualizat.

Articol integral, aici.