Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov a fost dotat cu un echipament de plasmafereză

Apr 30, 2020 | News

Un echipament de plasmafereză (colectare de plasmă umană) a fost instalat, miercuri, la Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov, urmând ca, după ce primele recoltări vor fi realizate, pacienţii grav bolnavi în urma infectării cu noul coronavirus să fie trataţi cu plasmă umană hiperimună.
Potrivit Consiliului Judeţean Braşov, întregul personal al Centrului de Transfuzii va fi instruit, în următoarele zile, asupra modalităţii în care trebuie realizate procedurile de recoltare, prelucrare şi stocare a plasmei.
Totodată, conducerea Centrului de Transfuzii, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, va stabili circuite separate pentru donatori şi va pregăti documentaţia pentru avizarea procedurii.
De asemenea, Centrul de Transfuzii Sanguine Braşov urmează să încheie protocoale de colaborare cu toate spitalele din oraş care tratează pacienţi COVID-19, în vederea identificării persoanelor vindecate care ar putea deveni donatoare, cu respectarea regulilor naţionale şi ale UE de protecţie a datelor cu caracter personal.
Plasma recoltată şi validată din punctul de vedere al securităţii şi calităţii transfuzionale va fi procesată, congelată şi stocată în cadrul Centrului de Transfuzii, urmând să fie administrată doar pacienţilor critici, cu vârsta de cel puţin 18 ani, confirmaţi cu COVID 19 prin metoda Real Time PCR.
Echipamentul a fost primit de CJ Braşov, printr-un contract de sponsorizare, de la o firmă privată.
“Cu ajutorul echipamentului de plasmafereză, pacienţii din judeţul Braşov vor putea beneficia de un tratament experimental, recent autorizat în România şi care se foloseşte în mai multe ţări europene, dar şi în China sau SUA. În ţara noastră sunt disponibile 18 astfel de echipamente, iar faptul că unul dintre acestea se află la Centrul de Transfuzii Sanguine din Braşov ne bucură foarte mult. Orice metodă terapeutică este binevenită, în condiţiile în care la nivel mondial încă nu există un vaccin sau un tratament specific acestei boli. Pentru noi, ca administraţie judeţeană, este esenţial să asigurăm la nivelul spitalelor din subordine condiţiile optime din punctul de vedere al dotărilor şi al modalităţilor terapeutice, astfel încât pacienţii să aibă acces la cele mai eficace tratamente”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.
Metodologia pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea şi distribuţia plasmei de la donatori vindecaţi de COVID-19 şi utilizarea monitorizată a acesteia pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din secţiile ATI a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 654/22.04.2020, a menţionat sursa citată. AGERPRES

INTERVIU

INFOGRAFIC

VIDEO

Evenimente

June 2021

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1 June
No Events
Events for 2 June
No Events
Events for 3 June
No Events
Events for 4 June
No Events
Events for 5 June
No Events
Events for 6 June
7
8
9
10
11
12
13
Events for 7 June
No Events
Events for 8 June
No Events
Events for 9 June
Events for 10 June
Events for 11 June
Events for 12 June
Events for 13 June
14
15
16
17
18
19
20
Events for 14 June
Events for 15 June
Events for 16 June
Events for 17 June
Events for 18 June
No Events
Events for 19 June
No Events
Events for 20 June
No Events
21
22
23
24
25
26
27
Events for 21 June
No Events
Events for 22 June
No Events
Events for 23 June
No Events
Events for 24 June
No Events
Events for 25 June
No Events
Events for 26 June
No Events
Events for 27 June
No Events
28
29
30
1
2
3
4
Events for 28 June
No Events
Events for 29 June
No Events
Events for 30 June
No Events