Un test de sânge capabil să diagnosticheze Alzheimer ar putea deveni curând realitate, potrivit unui studiu. Oamenii de știință spun că astfel de teste ar putea fi disponibile în câțiva ani, grăbind cercetările pentru tratamente și oferind un diagnostic pentru pacienții cu demență care doresc să știe dacă au boala Alzheimer.

Un test de sânge recent dezvoltat a diagnosticat boala la fel de exact ca metodele care sunt mult mai scumpe sau invazive, au raportat marți oamenii de știință, un pas semnificativ către un obiectiv de lungă durată pentru pacienți, medici și cercetătorii în domeniul demenței. Testul are potențialul de a face diagnosticul simplu, accesibil și disponibil pe scară largă.

Testul a stabilit dacă persoanele cu demență au avut Alzheimer în loc de o altă afecțiune. Și a identificat semne ale bolii degenerative, mortale cu 20 de ani înainte de a fi așteptate probleme de memorie și de gândire la persoanele cu o mutație genetică care cauzează Alzheimer, potrivit cercetărilor publicate în JAMA Network Open și prezentate la Conferința Internațională a Asociației Alzheimer, relatează The New York Times.

Materialul integral pe www.sanatatea.tv