Pentru a reflecta transformarea companiei, Bristol Myers Squibb a lansat la nivel internațional și în România noua identitate globală. Articulată sub misiunea de a transforma viețile pacienților cu ajutorul științei, aceasta subliniază eforturile companiei de a dezvolta terapii inovatoare care determină schimbări semnificative în oncologie, hematologie, imunologie și boli cardiovasculare. Simbolul companiei, mâna, este o expresie simplă, universală a vindecării, a dăruirii și primirii de îngrijire. Este o reprezentare a umanității, a amprentei personale pe care compania o pune în munca sa și a fiecărui tratament pe care îl descoperă. Noil branding întruchipează pe deplin viziunea Bristol Myers Squibb și cuprinde angajamentul companiei față de știința plină de compasiune și de punerea pacienților pe primul loc.

Dezbatere privind importanța excelenţei ştiinţifice și a inovației

„Lansăm astăzi în România o nouă identitate globală ce încorporează angajamentul Bristol Myers Squibb față de știința îmbinată cu compasiune și subliniază viziunea noastră de a pune pacienții și oamenii pe primul loc. La nivel global, misiunea noastră de a transforma viețile pacienților cu ajutorul științei se concretizează într-un portofoliu de produse care au devenit terapii în domenii precum imuno-oncologia, hematologia, bolile cardiovasculare și imunologie, cu diverse terapii aflate acum în etapa de cercetare și dezvoltare, toate sub supravegherea tuturor angajați ce lucrează la nivel mondial pentru Bristol Myers Squibb”, a declarat Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România.

Noua identitate globală a Bristol Myers Squibb a fost lansată în cadrul unui eveniment dedicat inovației și excelenței științifice, care a avut scopul de a dezbate și descoperi nevoile medicale fără răspuns ale pacienților care suferă de boli grave dar și de a facilita accesul pacienților români la inovație.

Moderat de jurnalista Paula Rusu, la eveniment au fost prezenți Prof. Dr. Horațiu Moldovan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului SănătățiiConf. Denisa Udeanu, Prodecan responsabil cu activitatea de cercetare în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București și virtual, intervenind în timpul dezbaterii, Farm. Anca Crupariu, Purtător de cuvânt al Colegiului Farmacistilor din RomaniaDan Zaharescu, Director Executiv ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente) cât și Mihai Bundoi, Director Executiv LAWG (Local American Working Group). În plus, în timpul dezbaterii a fost redat mesajul semnat de Dr. Cristina Racoceanu, Președintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România dar și mesajul video al lui Cezar Irimia, Președinte FABC (Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer România).

Importanța cercetării științifice a fost evidențiată încă din primele minute ale dezbaterii chiar de către Prof. Dr. Horațiu Moldovan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, care a declarat că “medicina e pusă la grea încercare de apariția acestui val pandemic fără precedent, în primul rând pentru că încă nu dispunem de medicamente antivirale specifice care să reușească să controleze infecția cu acest agent patogen (…). Cea mai importantă parte din dezvoltarea medicinei e dezvoltarea științifică, cea mai importantă parte din dezvoltarea societății omenești în etapa actuală de evoluție este reprezentată de evoluția culturală și științifică. De aici se așteaptă progresul și însăși supraviețuirea civilizației noastre în etapa care va veni”.

Inițiativa de responsabilitate socială ”Bike for Science”

Cu ocazia acestui eveniment, Bristol Myers Squibb a anunțat și cel mai recent demers de responsabilitate socială, care va fi demarat începănd cu luna noiembrie a acestui an, intitulat ”Bike for Science”. Astfel, alături de comunitățile Hai cu Bicla și Adevărații VeloPrieteni, compania va invita toți pasionații de ciclism, dar și amatorii mersului pe bicicletă, să se alăture mișcării ”Bike for Science” și să transmită un mesaj de suport cu privire la importanța inovației științifice în medicină. Kilometrii care vor fi parcurși de bicicliști pe toata perioada campaniei, vor fi transformați, ulterior, în fonduri pentru Universitățile de Medicină și Farmacie din toată țară. Acestea din urmă vor fi invitate să își înscrie proiectele într-un concurs de granturi, cu scopul de a sprijini proiectele de cercetare științifică și inovație în medicină. Toate detaliile despre initiativa de responsabilitate socială ”Bike for Science”, vor fi comunicate în perioada urmatoare.

Despre Bristol Myers Squibb Romania

În 2019, compania Bristol Myers Squibb a finalizat achiziția Celgene Corporations, combinând astfel agilitatea unei companii specializate în biotehnologie cu aria de acoperire și resursele unei companii farmaceutice consecrate deja la nivel mondial.  În România, Bristol Myers Squibb este prezentă cu un portofoliu de terapii în oncologie, hematologie, imunologie și boli cardiovasculare – și una dintre cele mai diverse și promițătoare rețele din domeniu. În România, terapia imuno-oncologica este decontată încă din luna mai 2017, pentru pacienții români care suferă de melanom, iar din noiembrie 2017 și pentru pacienții care suferă de cancer pulmonar și renal. Decizia de rambursare a reprezentat unul dintre cei mai importanți pași făcuți de România în ceea ce privește îmbunătățirea accesului pacienților la tratamente noi, inovatoare, și se bazează pe numeroase avantaje dovedite în tratarea acestor tipuri de cancer. Adițional, începând cu luna noiembrie 2019 au fost decontate și terapiile imuno-oncologice necesare tratamentului pacienților cu melanom, tratamentului pacienților cu cancer scuamos de cap și gât, dar și pentru tratamentul pacientilor cu limfom Hodgkin.

Bristol Myers Squibb plănuiește să inoveze constant modul în care terapiile îmbunătățesc speranța de viața a pacienților. Avem cei mai talentați oameni din industrie, care își demonstrează în fiecare zi pasiunea și dăruirea față de misiunea noastră de a descoperi, dezvolta și furniza medicamente inovatoare care ajută pacienții să învingă boli grave. Credem în puterea științei de a face față unora dintre cele mai dificile boli din timpurile noastre. Concentrarea companiei asupra acestor nevoi care nu și-au găsit răspunsul apare într-un moment special, când descoperirile științifice fără precedent avansează în tratamentul boliilor, așa cum nu s-a mai întâmplat în istoria omenirii.