Peste 3,3 milioane de români s-au vaccinat împotriva COVID în România. Unii dintre ei sunt pacienți cu boli cronice. Persoanele cu boli oncohematologice sunt mai vulnerabile la infecția cu SARS CoV-2, iar cele care au făcut COVID-19 au avut evoluție mai severă. ,,Nicio specialitate nu poate să spună că n-a avut un pacient care să fi făcut această infecție. Pacienții noștri sunt imunosupresați prin boală sau chiar prin tratamentul pe care-l primesc, care de multe ori induce o scădere a imunității, uneori chiar severă”, a declarat conf. univ. dr. Horia Bumbea, medic primar hematolog la Spitalul Universitar de Urgență București.

În general se recomandă ca toată populația să fie imunizată, deci vaccinarea este recomandată și în cazul pacienților cu boli hematologice și oncohematologice, pentru că aceștia au avut un risc mai mare în cadrul infecției SARS CoV-2.

,,Cred că există cel puțin o dublare a riscului față de populația generală”, a spus conf. univ. dr. Horia Bumbea, medic primar hematolog la Spitalul Universitar de Urgență București.

 

Material integral pe 360medical.ro