Cristian Grasu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății: Consiliul pentru Siguranța Pacientului este o necesitate

Jun 11, 2019 | News

Un grup de lucru dedicat problemelor pacienților nu poate fi decât o idee salutară. Este părerea exprimată de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Cristian Grasu, la finalul primei ediții a Consiliului Siguranței Pacientului.

„Prima condiție pentru a fi tratat este să recunoști că ești bolnav. Prima discuție pe care am avut-o acum pentru necesitatea de a înființa și operaționaliza Consiliul pentru Siguranța Pacientului este exact acest prim pas. Și-mi doresc foarte mult să-l facem și pe-al doilea, și pe-al treilea. Categoric, trebuie să-i avem împreună pe toți cei care sunt într-un fel implicați sau afectați de aceste lucruri, pentru că doar împreună putem rezolva probleme existente”, a explicat Grasu.

Siguranța pacientului trebuie să fie în centrul tuturor acțiunilor și demersurilor din sistemul sanitar, iar aceasta a fost premisa de la care s-a pornit în înființarea Consiliului Siguranței Pacientului, grup de lucru lansat sub umbrela Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), miercuri, 29 mai, la Hotel Hilton Garden Inn, din Capitală.

La evenimentul organizat de Oameni și Companii, au participat atât reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, ai Colegiului Medicilor din România, manageri de spital, cât și oficiali, reprezentând Ministerul Sănătății -secretarul de stat Cristian Grasu, Administrația Prezidențială -consilierul de stat Diana Loreta Păun, CNAS -consilierul superior Cristina Siclovan, alături de președintele ANMCS, Vasile Cepoi, coordonatorul acestui proiect.

Obiectivul reuniunii Consiliului Siguranței Pacientului a fost de a dezbate și a propune un model de colaborare formală, între asociațiile de pacienți și specialiștii din domeniul medical, în vederea optimizării procesului de interacțiune cu instituțiile publice din domeniul medical și în vederea fluidizării și creșterii transparenței deciziilor care pot îmbunătăți siguranța pacienților și accesul acestora la tratamente și medicații eficiente.

INTERVIU

INFOGRAFIC

VIDEO

Evenimente

June 2021

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1 June
No Events
Events for 2 June
No Events
Events for 3 June
No Events
Events for 4 June
No Events
Events for 5 June
No Events
Events for 6 June
7
8
9
10
11
12
13
Events for 7 June
No Events
Events for 8 June
No Events
Events for 9 June
Events for 10 June
Events for 11 June
Events for 12 June
Events for 13 June
14
15
16
17
18
19
20
Events for 14 June
Events for 15 June
Events for 16 June
Events for 17 June
Events for 18 June
No Events
Events for 19 June
No Events
Events for 20 June
No Events
21
22
23
24
25
26
27
Events for 21 June
No Events
Events for 22 June
No Events
Events for 23 June
No Events
Events for 24 June
No Events
Events for 25 June
No Events
Events for 26 June
No Events
Events for 27 June
No Events
28
29
30
1
2
3
4
Events for 28 June
No Events
Events for 29 June
No Events
Events for 30 June
No Events