Cum poate contribui tehnologia la realizarea unei îngrijiri personalizate pentru pacienții cu boli rare

Sep 11, 2020 | News

Soluțiile digitale de ultimă oră au potențialul de a oferi rezultate foarte bune în procesul de acordarea a îngrijirilor medicale personalizate, îmbunătățind în același timp experiența pacientului. Beneficiile acestor soluții au fost evidențiate în mai multe domenii terapeutice, dar până acum progresul în alte domenii, cum ar fi bolile rare – hemofilia, s-a lăsat așteptat.

 

Misiune primordială: schimbarea modului în care pacienții își manageriază tratamentul

Pentru ca fiecare pacient este unic compania Takeda a pus la dispozitia pacienților cu hemofilie aplicații digitale ce au la bază abordarea personalizată ce asigură o mai bună conectivitate și comunicare și oferă pacienților flexibilitatea de a interacționa cu medicii și avea în același timp, nivelul real de factor VIII – predictor în apariția unei sângerări – care netratată duce la degradarea articulației cu risc de invaliditate.

Un beneficiu cheie al acestor soluții personalizate de asistență medicală este că susțin nu numai terapia și rezultatele clinice, dar și alte nevoi ale pacientului și medicului. Un exemplu în acest sens ar fi sprijinul în gestionarea durerii cronice, în completarea terapiei medicamentoase.

“Pentru bolile rare de sânge, îngrijirea personalizată și soluțiile digitale sunt mai puțin utilizate. Takeda învață din alte domenii terapeutice care folosesc îngrijirea personalizata, apoi va putea folosi soluțiile existente in beneficiul pacienților cu astfel de tulburări hematologice rare. Nu vrem să reinventăm roata”, spune Chris Easton  Senior Director, Global Commercial Lead Takeda.

În ultimii ani a existat o aplecare către terapia genică și abordări non-factor, inclusiv la Takeda. Ce impact va avea acest lucru asupra nevoii de asistență medicală personalizată și soluții digitale?

În opinia mea, există concepția greșită că terapia genică va fi leacul suprem. Cred că va fi inovatoare șva aduce un beneficiu imens pentru pacienți, dar totodată cred și că va exista nevoia de a menține o abordare holistică și a oferi toturor pacientilor servicii personalizate, iar în acest context soluțiile digitale pot adăuga valoare”, spune Chris Easton.

 

Cât de importantă este captarea pasivă a datelor și cum va aduce beneficii pacienților cu tulburări rare de sângerare??

Legat de culegerea pasivă a datelor de la pacienți, aceasta este una dintre principalele cerințe în dezvoltarea de soluții digitale. Vechile sisteme analogice cereau pacienților să completeze tabele cu datele lor, ceea ce a dus la o pierdere masivă de date. Culegerea electronică a datelor face posibiliă colectarea mult mai multor informații, de exemplu bio-parametri precum nivelul de factor sau date despre mișcare și sănătate,reducând semnificativ povara asupra pacienților.

Va exista în continuare o cerință pentru unele validări manuale ale pacienților, dar datele pot fi colectate pasiv, pentru ca mai apoi pacientul să facă referințe încrucișate sau să le valideze. Pentru Takeda este foarte importanta culegerea pasivă a datelor în îngrijirea personalizată.

Pentru a înțelege modul de implicare a  pacienților în acest proces, compania Takeda se străduie mai întâi să le cunoască comportamentele. Unii pacienți vor fi atrași de caracterul distractiv al aplicației, alții de diverse premii. Devine evident că sectorul farmaceutic are nevoie să personalizeze soluțiile și să găsească un echilibru pentru atragerea pacienților.

Takeda face eforturi să ia în considerare comportamentele pe care le au oamenii și modul în care acestea se pot schimba, plecând de la premisa că putem folosi tehnologia în sprijinul îngrijirilor medicale.

Cele mai recente studii de piață sugerează că soluțiile digitale personalizate oferă valoare pentru pacienții cu boli rare de sânge, de la diagnostic și tratament până la gestionarea bolii și simptomelor.

Interviurile realizate cu pacienții au dezvăluit că îngrijirea lor nu este personalizată, iar gestionarea bolii poate provoca anxietate și stres și le poate influența negativ calitatea vieții. În plus, se dorește din ce în ce mai mult reducerea costurilor și îmbunătățirea rezultatelor.

Studiile cercetătorilor de la Takeda privind soluțiile digitale actuale au arătat că noile tehnologii de sănătate sunt mai puțin răspândite în rândul pacienților cu boli rare de sânge și că puțini dintre jucătorii emergenți în tehnologie se concentrează pe afecțiunile rare, care au un număr redus de pacienți. Aceste eforturi s-au concentrat mai mult pe terapia genică și abordări non-factoriale, dar experții Takeda au ajuns la concluzia că este posibil să fie necesare soluții digitale personalizate alături de aceste noi tehnologii.

Pentru a înțelege cum soluțiile personalizate pot oferi valoare pentru pacienții cu afecțiuni rare ale sângelui, ar trebui explorate mai întâi ce elemente sunt folosite în mai multe zone terapeutice mature, inclusiv diabet, boli cardiovasculare, oncologie, neurologie și managementul durerii. În baza cercetărilor efectuate de specialiștii Takeda și a interviurilor cu experți în domeniu, temele cheie au fost clasificate în mai multe elemente de bază:

  • Culegerea pasivă a datelor
  • Conținut specializat al aplicațiilor
  • Coaching, informații generate de inteligența artificială și gestionarea profesioniștilor din domeniul sănătății
  • Îngrijirea pacientului la distanță

Compania Takeda a întocmit un raport care oferă analize complexe, inclusiv povești de succes din alte domenii terapeutice, beneficiile pacienților, îngrijitorilor, asistențilori medicali și aplicabilitatea soluțiilor personalizate la pacientii cu tulburări rare ale sângelui. Acest raport include, de asemenea, o analiză despre modul cum sunt construite aceste soluții digitale personalizate și rolul parteneriatelor din industria farma și cea medicală pentru folosirea lor la capacitate integrală.

 

Puteți descărca un amplu material privitor la acest subiect aici

INTERVIU

INFOGRAFIC

VIDEO

Evenimente

June 2021

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1 June
No Events
Events for 2 June
No Events
Events for 3 June
No Events
Events for 4 June
No Events
Events for 5 June
No Events
Events for 6 June
7
8
9
10
11
12
13
Events for 7 June
No Events
Events for 8 June
No Events
Events for 9 June
Events for 10 June
Events for 11 June
Events for 12 June
Events for 13 June
14
15
16
17
18
19
20
Events for 14 June
Events for 15 June
Events for 16 June
Events for 17 June
Events for 18 June
No Events
Events for 19 June
No Events
Events for 20 June
No Events
21
22
23
24
25
26
27
Events for 21 June
No Events
Events for 22 June
No Events
Events for 23 June
No Events
Events for 24 June
No Events
Events for 25 June
No Events
Events for 26 June
No Events
Events for 27 June
No Events
28
29
30
1
2
3
4
Events for 28 June
No Events
Events for 29 June
No Events
Events for 30 June
No Events