FDA (Federal Drug Administration), autoritatea americană ce reglementează piața medicamentelor, a aprobat în ritm accelerat medicamentul cu substanța activă crizanlizumab pentru reducerea frecvenței crizelor dureroase la pacienții cu siclemie, cu vârste de peste 16 ani.

Decizia vine în urma unui studiu desfășurat pe 198 de pacienți cu siclemie și istoric de evenimente vaso-ocluzive, timp de 52 de săptămâni.

Medicamentul a demonstrat o reducere cu 45% a ratei anuale de apariție a crizelor vaso-ocluzive în comparație cu medicația placebo, dar și o reducere a spitalizărilor cu 42% pentru pacienții cu siclemie, potrivit producătorilor.

Această reducere a crizelor fost observată indiferent de genotipul pacientului sau de administrarea de hidroxiuree.

Mai mult de o treime dintre pacienții care au primit crizanlizumab (36%) nu au mai prezentat crize dureroase de-a lungul studiului, comparativ cu 17% din pacienții tratați placebo, notează FDA.

„Crizele vaso-ocluzive pot fi extrem de dureroase și reprezintă unul dintre motivele de prezentare la camera de gardă sau de internare la pacienții cu siclemie”, a declarat Dr. Richard Pazdur, director al Centrului de Excelență în Oncologie al FDA.

Cititi articolul integral pe https://rohealthreview.ro/