Dispozitivul, conceput de compania Sight Diagnostics, poate realiza în doar 10 minute o hemoleucogramă completă, o analiză foarte importantă de sânge, care ar trebui făcută anual. Noutatea o reprezintă durata foarte redusă necesară pentru obținerea rezultatelor (care în mod normal durează câteva zile), dar și modul de recoltare. Astfel, pacientului nu i se mai recoltează câteva eprubete din sânge din venă, ci doar două picături, din vârful degetului.

Aparatul care poate realiza această performanță se numește OLO și are la bază algoritmi de inteligență artificială. Cu ajutorul lui, pacientul poate să obțină rezultatele aproape pe loc, într-o singură vizită la medic. El nu mai este nevoit să facă mai multe drumuri – unul pentru a obține trimiterea la analize, altul pentru recoltarea de sânge și un alt drum pentru interpretarea analizelor. Medicul poate folosi acest aparat chiar în cabinetul său și în doar 10 minute are deja informațiile necesare despre starea de sănătate a pacientului.

OLO a primit aprobare de la Agenția Americană a Medicamentelor și Alimentelor și poate fi folosit pentru a realiza o hemoleucogramă completă. Acest test de sânge este foarte important pentru o evaluare generală a stării de sănătate, dar poate ajuta și la diagnosticarea unor boli grave, printre care și leucemia. În cadrul acestui test sunt numărate globulele roșii (eritrocitele), globulele albe (leucocitele) și trombocitele din sânge.

Cititi articolul integral pe Ehealthromania.com