Reprezentanţii Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională consideră că acordarea de bani donatoritlor de plasmă ar putea crea discriminări, deoarece donatorii de sânge nu primesc aceste beneficii.

Acordarea de sume de bani donatorilor de plasmă convalescentă ar putea crea premisele unei discriminări, având în vedere faptul că donatorii de sânge total sau componente sanguine nu primesc aceste beneficii, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Național de Hematologie Transfuzională ( INHT) „Prof. dr. C.T.Nicolau” București.

„În România, activitatea de transfuzie sanguină, donarea de sânge și componente sanguine de origine umană este reglementată de Legea nr.282/2005, cu modificările și completările ulterioare, care prevede la art.4, pct.c) faptul că, «donarea de sânge este un act voluntar, anonim și neremunerat», iar donatorul de sânge este definit ca «orice persoană sănătoasă care acceptă să i se preleveze 450 ml de sânge, în mod voluntar, anonim și neremunerat», fiind interzisă orice formă de plată a donatorului de sânge”, informează sursa citată.

Articolul integral pe: Viata-medicala.ro