Un medicament stă la baza unei noi descoperiri în tratamentul cancerului. În special leucemia ar putea avea noi tratamente în următorii doi-trei ani.

Un proces molecular implicat în acțiunea medicamentelor împotriva leucemiei a fost descoperit la Institutul de Cercetări în Imunologie și Cancer (IRIC) al Université de Montréal. Deși  pune sub semnul întrebării un principiu central al oncologiei, această descoperire, publicată astăzi în revista Cancer Cell promite dezvoltarea unor tratamente eficiente în viitorul apropiat.

Conducătorul studiului, Dr. Guy Sauvageau, cercetător principal la IRIC, Molecular Genetics of Stem Cells Research Unit, s-a concentrat în special asupra leucemiei acute mieloide (AML), cel mai frecvent tip de leucemie la adulți. Un cancer care provine din celule stem din sânge, AML lovește peste 2.000 de canadieni pe an și este cea mai letală formă de leucemie. Chiar și după chimioterapie și transplanturi de măduvă osoasă, speranța de viață este mai mică de trei ani la persoanele cu anumite profiluri genetice.

Articol complet, aici