Potrivit statisticilor, peste 1,5 milioane de oameni trăiesc cu limfom în întreaga lume. Aproximativ 85.000 de persoane sunt diagnosticate recent în SUA cu limfoame. Cercetătorii de la Scripps Research au o nouă strategie promițătoare pentru tratarea limfoamelor. Noua abordare utilizează celulele imune naturale care vizează cancerul, cunoscute sub numele de celule naturale ucigașe, care au fost modificate pentru a viza selectiv limfomul. Așa cum au descris în studiul lor oamenii de știință, celulele ucigașe naturale modificate au redus dramatic limfomul la șoarece.

„Am găsit o modalitate de a atinge selectivitatea în direcționarea celulelor limfomului, ceea ce reprezintă o abatere importantă de la terapiile existente”, a declarat  prof.dr. Peng Wu, din cadrul Departamentului de Medicină Moleculară de la Scripps Research, co-autorul studiului.

Wu și  James Paulson, celălalt autorul al studiului, au dezvoltat o strategie mai specifică utilizând celule ucigașe naturale, care sunt celule imune care patrulează în mod normal în fluxul sanguin și țesuturi, căutând și distrugând celulele infectate cu virus sau cancerigene. Acești războinici ai sistemului imunitar, cunoscuți și sub denumirea de celule NK, sunt capabili să recunoască anumite molecule de suprafață care indică malignități în interiorul unei celule; apoi pot ucide acea celulă țintă printr-o varietate de mijloace, inclusiv prin secretarea proteinelor care perforează găurile din membrana exterioară a celulei.

 

Materialul integral pe: 360medical.ro