Peste 2.000 de pacienți sunt în pericol, după ce un medicament utilizat în tratamentul unui anumit tip de leucemie a fost scos de pe lista medicamentelor compensate, întrucât singurul importator din România nu a mai prelungit autorizaţia de nevoi speciale. Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer avertizează că această decizie poate ucide mulţi oameni al căror tratament este dependent de acest medicament, care nu are înlocuitor.

„Singurul importator din România al acestui medicament a uitat să prelungească autorizația de nevoi speciale, care a expirat pe 19 ianuarie. Sunt peste 2000 de pacienți care au nevoie de acest medicament, care este și curativ, dar și de întreținere pe termen lung”, a declarat pentru Sănătatea Tv și RoHealth Review, Cezar Irimia, președintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

„Am fost informați joi de către Ministerul Sănătății că, după aproape o lună în care medicamentul nu a mai fost adus în țară, importatorul a iniţiat, pe 12 februarie,  demersurile pentru a prelungi autorizaţia”, a completat Cezar Irimia.

 

Material integral pe https://rohealthreview.ro/