Pacienții sunt principalii beneficiari ai ultimelor modificări ale Legii 95. Este unul dintre mesajele transmise de președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), Cristian Hotoboc, în cadrul celei de-a noua ediții a Conferinței Naționale de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, ce a avut loc în perioada 14-16 iunie 2019, la Green Village Resort, Sfântu Gheorghe.

Parteneriatul Public-Privat a fost tema principală a evenimentului organizat de Oameni şi Companii, în parteneriat cu PALMED și cu susținerea European Union of Private Hospitals.

„Conferința este un bun prilej de a dezbate teme de interes pentru clinicile și spitalele private, de a găsi căile cele mai bune de finațare a serviciilor medicale, implicând Ministerul Sănătății și CNAS, dar și găsirea de noi modalități prin care se pot acoperi costurile pe care pacienții trebuie să le plătească suplimentar, atunci când se adresează sistemului medical privat, a declarat președintele PALMED, Cristian Hotoboc, în cadrul evenimentului.

Conferința Națională de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, proiect inițiat în anul 2011, oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret și eficient, între actorii principali din sectorul medical privat, autorități și specialiști din domeniu, cu scopul analizării deficiențelor existente și identificării celor mai bune soluții, pentru a dezvolta sistemul medical românesc.

Printre participanții acestei reuniuni de tradiție se numără, an de an, manageri de clinici și spitale private (participare națională și internațională), manageri de spitale publice, reprezentanţi ai autorităților locale și centrale și diverse alte companii din domeniul medical.