Proiectul este condus de Prof. dr. Gabriel Ghiaur, Associate Professor în cadrul The Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, S.U.A. în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. 

Prof. dr. Gabriel Ghiaur este și senior consultant la Departamentul de Oncologie, divizia Malignități Hematologice, de la Johns Hopkins Hospital, care este considerat a fi, în utimul secol, unul dintre cele mai bune spitale din lume.

“Recent, am primit vizita domnului prof. dr. Gabriel Ghiaur, Associate Professor în cadrul The Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, S.U.A. și Senior Consultant la Departamentul de Oncologie, Divizia Malignități Hematologice, de la Johns Hopkins Hospital, care este considerat a fi, în utimul secol, unul dintre cele mai bune spitale din lume. Profesorul Gabriel Ghiaur conduce un proiect de cercetare translațională în oncologie, în colaborare cu UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, cu scopul identificării și validării de noi opțiuni terapeutice pentru sindroamele mielodisplazice și leucemiile acute. Sper că acest proiect reprezintă începutul unei colaborări frumoase și de lungă durată”, a anunțat pe pagina sa de facebook prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.