“Progrese importante s-au făcut și la noi în ultimii ani: accesul la medicamente noi este relativ bun și pătrunderea lor urmează dinamica europeană, chiar dacă cu anumite decalaje” a declarat Șef Lucrări Dr. Cătălin Dănăilă în cadrul dezbaterii profesionale Management Modern în Hematologie organizate în 22 aprilie la Iași. “Este foarte importantă și trebuie să existe întotdeauna colaborarea medic-pacient și medici – medici, însă drumul spre diagnostic pornește de la medicul de familie. Colaborarea cu celelalte specialități medicale este extrem de necesară pentru a putea trata pacientul hematologic care are și alte complicații” a continuat dr. Cătălin Dănăilă.

Întâlnirea a fost cea de-a doua dezbatere din programul de Management Modern în Hematologie dezvoltat în anul 2021 de portalul Hematologie.ro cu susținerea partenerilor Abbvie România, Regina Maria și Alliance Healthcare România.

Șef Lucrări Dr. Cătălin Dănăilă a discutat și despre evaluarea financiară care ar trebui realizată pentru fiecare medicament inclus în programele naționale de sănătate. “Importantă este și evaluarea financiară, pentru că trebuie să înțelegem că există molecule scumpe, avem access la ele, dar este foarte important ca odată cu introducerea acestor molecule fiecare dintre ele să fie evaluate din punct de vedere al eficacității acestora.”

Management Modern în Hematologie 2021

Dezvoltat, începând de anul acesta, de platforma Hematologie.roOameni și Companii, cu susținerea Abbvie România, programul Management Modern în Hematologie este unul de comunicare profesională și este dedicat îmbunătățirii managementului leucemiei limfocitare cronice în România. Seria dezbaterilor profesionale dedicate leucemiei limfocitare cronice include 5 ediții organizate în acest an la București, Iași, Timișoara, Cluj și Craiova.

Rezumatul discuțiilor și cele mai importante concluzii ale comunității de hematologie vor fi incluse în raportul special dedicat Leucemiei Limfocitare Cronice din România ce va fi transmis în iulie 2021.

Comunitatea OSC – Hematologie este o comunitate lansată în 2019, administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 100 comunități business și profesionale și 33 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.