Comunitatea de SpitalePublice: Pe 24 februarie a avut loc webinarul cu tema Management Medical Modern – Infecţii Nosocomiale
Pe 24 februarie, pe platforma digitală Zoom, a avut loc o nouă ediţie a webinarului MMM ÎN SPITALE: INFECŢIILE NOSOCOMIALE.
55 de voluntari din Tecuci au donat sânge, la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos
Un număr de 55 de voluntari din municipiul Tecuci au donat sânge, vineri, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, în cadrul unei campanii iniţiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează Biroul de presă al eparhiei.
Endoscopia, o procedură complexă, sigură și nedureroasă
Endoscopia este o procedura medicală noninvazivă utilizată pentru a examina regiuni din interiorul corpului uman cu ajutorul unui tub lung, subtire și flexibil, care este dotat în capăt cu o sursă de lumină și o cameră video.
Rețeaua REGINA MARIA oferă acces gratuit pentru pacienții post COVID, la nivel național
În vremuri de pandemie, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este alături de pacienți, luând decizii care să preîntâmpine efectele pe termen lung ale infecției cu SARS-CoV-2.
Farmacia Viitorului: Au început înscrierile pentru cel de-al treilea webinar „Farmacistul Antreprenor”
Studenții la farmacie din toată țara sunt așteptați joi, 11 martie 2021, orele 18.00 – 19.00, la cel de-al treilea Webinar din Competiția „Farmacia Viitorului” 2021. Întâlnirea, moderată de bloggerul Ines Nerina, are ca temă Managementul Operațional al Farmaciei.
Caspa.ro – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți se întâlnește digital pe 3 martie 2021
Membrii Comunității Caspa.ro sunt așteptați miercuri, 3 martie 2021, începând cu ora 14.00 la cea de a cincea întâlnire digitală a Comunității CASPA.RO, pentru afla de la specialiști cum facem corect managementul datelor personale, CUM, CE și CÂT prelucrăm și stocăm.
Ioan Nani, Antibiotice Iași: Europa de Est nu are capacitate de divizare sau de producere a vaccinului anti COVID-19
Într-un interviu acordat postului Radio France International, Ioan Nani, directorul general Antibiotice Iași, spune că este important ca acele companii care investesc în România peste 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea de produse esențiale sau strategice să fie scutite de taxe precum cea de clawback.
Prof. dr. Alina Tănase, despre o boală rară gravă: România este singura țară endemică din Europa pentru infecția cu HTLV
În lume la ora actuală se cunosc în jur de 7000 de boli rare. O boală hematologică rară denumită leucemia limfomului cu celule T ale adultului (ATLL) este o boală caracteristică populației României.
Valentin Gorbănescu, Country Manager, Alphega Farmacie: Cheia continuității unei afaceri – serviciile furnizate pacienților și un bun management
Soluția pentru a asigura continuitatea unei afaceri stă în pacienți, în serviciile furnizate acestora, dar și într-un bun management al afacerii.
Pulsoximetrul, cel mai popular dispozitiv medical în pandemie
Cel mai popular dispozitiv medical care s-a aflat pe lista de cumpărături a românilor, pe timp de pandemie, a fost pulsoximetrul.
România, una dintre puţinele ţări europene care nu colectează plasmă pentru fracţionare
România este una dintre puţinele ţări europene care nu colectează plasmă pentru fracţionare, astfel încât, în ce priveşte medicamentele derivate din plasmă, ţara noastră depinde de Uniunea Europeană, reiese din raportul „Plasmă pentru România”, realizat de Observatorul Român de Sănătate (ORS) la cererea Asociaţiei Române a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare (ARPID).
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice cuprinde numai 0,33% din populaţia ţării
„La fiecare 3 minute, cineva, în lume, este diagnosticat cu un cancer de sânge şi ultima şansă de supravieţuire poate fi un transplant de celule stem hematopoietice de la un donator neînrudit.”