În cadrul festivalului UniFEST, cel mai mare festival studenţesc de 20 de ani încoace, tema „Împreună” ne îndeamnă pe toţi ca printre activităţile culturale, sportive, de divertisment, educaţie non-formală, socializare, dezvoltare, seri tematice, conferinţe, ecologizare, workshop-uri din cadrul acestui festival, să ne găsim împreună timp pentru a face bine şi pentru a ne îndrepta acţiunile şi către problemele reale.

Pe această cale, luni, 8 noiembrie, la Centrele de Transfuzie Sanguină din oraşele Bucureşti, Iaşi, Suceava, Oradea, Cluj, Timişoara, Arad şi Craiova studenţii au donat pentru a fi eroi pentru o zi, pentru arăta că generaţia noastră repară şi construieşte, iar, de asemenea, duce grija semenilor noştri.

Săptămâna viitoare luni, 15 noiembrie, studenţii eligibili care pot dona sânge sunt aşteptaţi să se alăture acestui demers ce dă dovadă de solidaritate şi aminteşte tema centrală a Festivalului: „împreună”.

„Nevoia constantă de aprovizionare regulată cu sânge este reală şi sângele salvează veţi! Este necesară donarea pentru a se asigura că sângele va fi întotdeauna disponibil oricând şi oriunde este necesar. Sângele este cel mai preţios dar pe care oricine îl poate oferi altei persoane – darul vieţii. O decizie de a-ţi dona sângele poate salva o viaţă, sau chiar mai multe. Îndemnăm pe această cale toţi studenţii care sunt eligibili pentru donare să se alăture iniţiativei noastre şi să devină eroi pentru o zi!” declară Alex Vasile, preşedintele Uniunii.

Uniunea Studenţilor din România (USR) este una dintre cele mai mari federaţii studenţeşti din ţară, reunind un număr de 97 organizaţii din 13 centre universitare. Scopul statutar al federaţiei este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia României, precum şi Municipalităţi şi Universităţi.