Se știa că boala COVID-19 poate duce la formarea cheagurilor de sânge la nivelul extremităților inferioare, acum însă oamenii de știință de la Universitatea Rutgers arată că astfel de cheaguri de sânge apar și în brațe.

Studiul cercetătorilor de la Rutgers s-a derulat pe 1.000 de pacienți spitalizați diagnosticați cu COVID-19 care au fost internați și externați în perioada martie – mai 2020. Deși au mai fost raportate cazuri de tromboză venoasă profundă a extremităților inferioare după COVID-19, dar mai rar și a extremităților superioare, acesta este primul studiu în care COVID-19 a declanșat o recurență în brațul superior al unui bărbat activ de 85 de ani care a avut ca diagnostic prealabil cheaguri de sânge tot la nivelul extremității superioare.

„Pacientul i s-a plâns medicului său de îngrijire primară că are umflat brațul stâng și a fost trimis la spital, unde a fost diagnosticat cu un cheag de sânge la brațul superior și o infecție asimptomatică COVID-19”, a spus Payal Parikh profesor de medicină la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School.

 

Material integral pe 360medical.ro