Un test care detectează schimbarea nivelului de fragmente tumorale în sânge poate fi o modalitate ușoară, non-invazivă și rapidă de a prezice cine va beneficia de imunoterapie, o opțiune de tratament pentru cancerul avansat. Deși s-a dovedit că imunoterapia a redus tumorile și prelungește supraviețuirea pentru pacienții pentru care alte tratamente au eșuat, doar aproximativ 20-30% dintre pacienți beneficiază de aceasta. Clinicienii nu știu încă din timp care dintre pacienți pot beneficia de această terapie și care nu.

Înțelegerea acestui lucru este crucială, deoarece imunoterapia poate avea reacții adverse severe la un procent mic de pacienți și să știe dacă să înceapă sau să continue ar fi util pentru pacienții care cântăresc diferite opțiuni de tratament.

O echipă de oameni de știință și clinicieni din cadrul Princess Margaret Cancer Centre a realizat un studiu nou care evaluează răspunsul diferiților pacienți cu cancer la un medicament imunoterapeutic specific printr-un test personalizat bazat pe profilul tumorii fiecărui pacient.

 

Materialul integral pe: Dcmedical.ro