Vaccinul împotriva cancerului, BNT111, bazat pe tehnologia ARNm și dezvoltat de BioNTech a intrat în studiu clinic de fază II, fiindu-i administrat primului pacient cu melanom. Vaccinul este evaluat în combinație cu cemiplimab (Libtayo), la pacienții cu melanom în stadiul III sau IV, nerezecabil, anti-PD1, refractar sau recidivat.

Vaccinul se administrează intravenos și conține ARN-ul mesager care codifică patru antigene tumorale specifice, optimizat pentru imunogenitate și livrat sub formă de ARN-lipoplex (un excipient pe bază de lipide, nonviral, utilizat pentru livrarea materialului genetic). Mai mult de 90% dintre melanoame exprimă cel puțin unul dintre cele patru antigene tumorale codificate în BNT111 (NY-ESO-1, MAGE-A3, tirosinază și TPTE).

BNT111 este principalul produs al platformei FixVac a BioNTech și cel mai avansat (mai există încă patru posibile vaccinuri candidate, în faze de dezvoltare incipiente). Datorită modului în care este livrat materialul genetic, BNT111 este considerat un vaccin ARNm de generația a doua.

 

Articol integral pe Raportuldegarda.ro