Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea face apel pentru donarea de sânge, după ce miercuri au trecut pe la centru pentru a dona sânge numai cinci persoane, a informat instituţia.

Pentru a putea asigura necesarul de sânge al spitalelor din judeţ, centrul are nevoie de o medie de circa 20 de donatori zilnic.

‘Numărul donatorilor a scăzut foarte mult în ultimele zile. Astăzi (miercuri – n.red.) am avut numai cinci donatori. Este de dorit ca numărul donatorilor să crească, deoarece în curând în spitale se vor face internări şi este nevoie să avem un stoc de sânge. De aceea, facem apel către potenţialii donatori pentru a veni să doneze. Avem nevoie de sânge pentru toate grupele. Noi asigurăm necesarul de sânge pentru toate spitalele din Vrancea şi am avea nevoie de o medie zilnică de circa 20 de donatori’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt al CTS Vrancea, Georgiana Crăciun.

Potrivit acesteia, la CTS Vrancea sunt luate toate măsurile de siguranţă pentru ca donarea să se facă în siguranţă.

‘La intrarea în Centrul de Transfuzie există un preş cu dezinfectant, precum şi dezinfectant pentru mâini. În partea de triaj epidemiologic se ia temperatura şi se completează un chestionar pe proprie răspundere, după care potenţialii donatori primesc mască şi botoşi de unică folosinţă. În sala de donare se intră numai câte trei donatori, pentru a respecta distanţa socială’, a precizat Georgiana Crăciun.

În luna aprilie, numărul de donatori a scăzut la jumătate faţă de luna similară a anului trecut. Astfel, în timp ce în aprilie 2019 au trecut pe la CTS Vrancea pentru a dona sânge aproape 500 de persoane, în aprilie 2020 numărul donatorilor de sânge a fost de numai 253. AGERSPRES